Walesinspringerspanieleiden sairausilmoitus

Tällä sairauslomakkeella voit ilmoittaa koirasi sairaudesta tai mistä tahansa koiran elämän laatua heikentävästä vaivasta Springerspanielit ry:n walesinspringerspanielien jalostustoimikunnalle. Sen täyttämällä saat myös halutessasi koirasi epilepsiaa tai autoimmuunisairautta koskevat tiedot yhdistyksen ylläpitämälle listalle. Jotta julkiset sairauslistat tukisi mahdollisimman hyvin jalostusta, olisi tärkeää, että mahdollisimman moni sairaan koiran omistaja antaa julkaista koiransa tiedot. Ilmoituksen voit tietysti jättää myös, vaikka et olisi Springerspanielit ry:n jäsen tai jos koira on jo edesmennyt.

Sairauslomake on helppo tapa ilmoittaa jalostustoimikunnalle koirasi sairastumisesta. Nämä tiedot ovat tärkeitä siksi, että jalostustoimikunta pyrkii pystymään ajan tasalla rodun terveystilanteesta mahdollisimman laaja-alaisesti, eikä se saa tietoa koirien sairaushistoriasta muualta kuin omistajilta. Vain ns. PEVISA-tutkimusten tulokset, jotka näkyvät myös KoiraNetissä, tulevat yhdistykselle ilman omistajien erillistä ilmoitusta.

Walesinspringerspanieleilla esiintyy keskimääräistä enemmän mm. epilepsiaa ja autoimmuunisairauksia, jotka käsittävät ison joukon erilaisia koirien hyvinvointia heikentäviä tauteja ja vaivoja. Waleseille on diagnosoitu useita erilaisia autoimmuunisairauksia ja toisaalta myös moni koira jää ilman diagnoosia, sillä autoimmuunisairauksien tunnistaminen on usein vaikeaa.

Waleseilla, kuten monilla muillakin koiraroduilla, on epilepsian ja autoimmuunisairauksien lisäksi diagnosoitu iso joukko sairauksia/vaivoja, joista olisi tärkeää informoida jalostustoimikuntaa. Tällaisia ovat mm. sisäelinsairaudet, pahanlaatuiset kasvaimet, ihosairaudet, erilaiset luuston kehityshäiriöt (pl. lonkka- ja kyynärviat, jos koira on virallisesti lonkka-/kyynärkuvattu) ja allergiat. Vapaamuotoisen kuvauksen koirasi sairaudesta voit lähettää alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse (wss_terveys(a)springerspanielit.com). Kerrothan samalla myös koirasi sairastumisiän.

 

Julkisuus: *

Annan koirani yksilöidyt terveystiedot julkiseen käyttöön. Tiedon saa julkaista sairauslistalla.
Jalostustoimikunta saa antaa koirani yksilöidyt terveystiedot jalostus tai tutkimustarkoituksessa tietoja tarvitseville henkilöille
Annan koirani yksilöidyt terveystiedot vain jalostustoimikunnan sisäiseen käyttöön
 

Sairastunut: *

(vuosi/kk)

Syntymävuosi: *

(vuosi/kk)

Sukupuoli: *

uros narttu

Virallinen nimi: *

 (ei titteleitä)

Kutsumanimi:

Rekisterinumero: *


muodossa FIN12345/00 ilman välilyöntejä tai muita merkkejä

Isä: *

Emä: *

Sairauden tyyppi: *

epilepsia autoimmunisairaus muu sairaus

Diagnoosi: *

Muuta:


Esim. sairastumisikä, oireet, lääkityksen tuoma apu jne. Mainitse myös, jos koira lopetettu sairauden vuoksi (+ ajankohta vuosi/kk).

 


Alla olevat kohdat eivät näy julkisella listalla, vaikka ilmoitus olisi julkinen:

Omistaja: *

Sähköpostiosoite:


Jätäthän vähintään toisen yhteystiedon.

Puhelinnumero:

Lisätietoja:

*) pakollinen kenttä

Kiitos paljon :)